Tanulmányi versenyek

Játssz és tanulj velünk!

Szeretnél otthonról kényelmesen versenyezni? Szeretnéd bővíteni a tudásod? Akkor jó helyen jársz! Nálunk lehetőséged van megmérettetni magad évek óta nagy sikerrel futó országos online tanulmányi versenyeinken!

 

Választható tantárgyak osztályok szerint:

  • ALSÓ TAGOZATBAN (1., 2., 3., 4. osztály): matematika, környezetismeret
  • FELSŐ TAGOZATBAN (5., 6. osztály): matematika
  •  

Formája: online, egyéni

Régió: országos

Ajándékozz tanulmányi versenyt!

A versenyről:

Minden versenyen és évfolyamon 6 db feladatlapot kell határidőre megoldaniuk a versenyzőknek.

A feladatlapok kitöltési ideje:

1. feladatlap: 2021. október 15-28. (A nevezés véglegesítésének dátumától függően időarányosan csúsztatjuk!)

2. feladatlap: 2021. november 15-28. 

3. feladatlap: 2021. december 15-28. 

4. feladatlap: 2022. január 15-28. 

5. feladatlap: 2022. február 15-28. 

6. feladatlap: 2022. március 15-28. 

Mindegyik versenyen egy feladatra 3 pont kapható. Minden feladatlap 10 feladatot tartalmaz mind a 6 fordulóban. Így összesen versenyenként 60 feladattal maximum 180 pont megszerezhető. A feladatokra részpontszámok is kaphatók.

A feladatlapok összeállítása során követjük a tanmenetet, így olyan témákkal, tananyagokkal fogsz találkozni, amiket az iskolában éppen tanulsz. A feladatok újszerűek, változatosak, könnyen érthetőek, hétköznapi témákhoz kapcsolódnak. Egyszerűbb és nehezebb kérdésekkel egyaránt találkozhatsz. Csak annyi a dolgod, hogy a helyes válasz(oka)t bejelöld.

A feladatokat úgy állítjuk össze, hogy a verseny sikerélményt nyújtson számodra, még ha nem is erősséged az adott tantárgy! A feladatlapokat az adott hónap 15-én e-mailben küldjük pdf formátumban, melyeket kinyomtathatsz és a papíron meg is oldhatod. A lapok gyűjthetőek, lefűzhetőek.

Az e-mail tartalmazza az online megoldófelület linkjét is, melyet az adott hónap 28-ig kell kitöltve visszaküldened. Ez a hivatalos feladatbeküldési mód. Egy feladatlapnál egy kitöltési és beküldési lehetőség van. A második és további beküldött válaszlapok érvénytelenek. A kitöltés rendkívül egyszerű, ám amennyiben mégis segítségre lenne szükséged, a Kisokos menüben minden információt és segítséget megtalálsz hozzá.

A verseny teljes időtartama alatt be lehet küldeni a kitöltött feladatlapokat, de ha nem tartod be az üzenetben kitűzött határidőt, a gyűjtött pontjaidból minden ilyen esetben 1 pontot levonunk. Fontos tehát a határidő betartása!

A kitöltött feladatlapjaidat javítva, pontozva, a szükséges magyarázatokkal együtt elküldjük az e-mail címedre a verseny végén, így átnézheted, ellenőrizheted a válaszaid.

Amennyiben ismét digitális oktatási rendre állnak át az oktatási intézmények, a Világtájoló minden folyamatban lévő tanulmányi versenyét folytatja megszakítás nélkül. Ezért arra kérünk, hogy csak abban az esetben jelentkezz, ha otthonról is biztosan tudod a versenyt folytatni – vagyis ha van otthon internetkapcsolattal rendelkező számítógép.

Jelentkezés:

Jelenleg nincs aktív versenyidőszak. A soron következő 2021/2022-es tanévben esedékes versenyekre 2021. augusztus 23-tól lehet majd jelentkezni.

Ajándékok, nyeremények:

Érvényes jelentkezésed esetén – melynek feltétele a nevezési díj beérkezése – e-mail címedre ajándékként elküldjük az adott tantárgy egész tanéves tananyagát feldolgozó tesztsorokat megoldókulccsal együtt! Bármikor felhasználhatod a tudásszinted felmérésére, gyakorlásra, ismétlésre is.

 

A verseny végén eredményt hirdetünk. Minden évfolyam első 3 helyezettjét oklevéllel és értékes tárgyjutalommal díjazzuk. Ezen kívül minden versenyző – helyezésétől függetlenül – oklevelet és Világtájolós ajándékot kap.

Próbáld ki!

Ismerkedj meg a verseny feladataival! Kattints az alábbi PRÓBA FELADATLAPOKRA, a kitöltés semmilyen kötelezettséggel nem jár. A feladatlapok több évfolyam feladatait tartalmazzák vegyesen.

A végén lévő “Küldés”-re kattintva megjelenik egy visszaigazoló üzenet, amelyben a “Pontszám megtekintése” ikonra kattintva megnézheted a javított, pontozott feladatlapodat.