ÉRDEKES TÖRTÉNELMI TÉNYEK

Az emberiség történelme csak úgy dúskál a megszámlálhatatlan érdekes, meghökkentő vagy épp drámai eseményből. Sorozatunk ezen részében e pillanatokból szemezgetünk.

1870 körül – John Pemberton amerikai gyógyszerész a világ egyik leghíresebb üdítőitalának feltalálója. Az eredetileg gyógyszernek szánt Cola-Cola jogait később viszonylag kevés pénzért eladta egy atlantai üzletembernek. Koldusszegényen, morfiumfüggőként halt meg, miközben találmánya világsikert és gazdagságot hozott kiváló üzleti érzékű új tulajdonosának.

1923 – A német Dassler fivérek, Adolf és Rudolf apjuk cipőgyárának bejáratánál. A II. világháború alatt véglegesen megromlott a testvérek közti kapcsolat, és mindketten külön márkát alapítottak. Adolf Dassler saját becenevéből és a családnevéből alkotta meg, ez lett az Adidas, Rudolf pedig a Puma nevet választotta.

1929 – Két viaszból készült áruházi kirakatbábu megolvadt egy hőhullám során Londonban.

1937 – Túlélő menekül a Hindenburg léghajó összeomló szerkezete elől (lent jobbra).

1944 – Amerikai katonák infúzióval kezelnek egy sebesült kutyát.

1974 – Ian Fleming író könyveinek főhősét, az engedéllyel gyilkoló brit titkos ügynököt legalább 17 különböző személyből alkotta meg.  Nevét például a képen látható amerikai ornitológustól vette, aki a való életben úgy mutatkozott be, mint a 007-es: A nevem Bond. James Bond.

1984 – A Ghostbusters (Szellemirtók) című filmhez készült makett.

1991 – Diana hercegnő kesztyű nélkül fog kezet egy AIDS-es beteggel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük