A VILÁG LEGFURCSÁBB ÁLLÁSAI

Azt gondolod, tiéd a világ egyik legizgalmasabb vagy épp legunalmasabb munkája? Szívesen váltanál, vagy épp imádod, amit nap mint nap csinálsz? Vannak olyan emberek, akiknek a munkája akárki szemén át nézve is furcsa, megdöbbentő, vagy egyenesen gusztustalan. Talán nem is hiszed el, hogy a következők valódi emberek által elvégzett valódi munkák:

Borotvatesztelő:

A nem kívánt szőrszálak eltüntetésére használható, bármely boltban kapható borotva nem készen pottyan az égből: a tervezés és kivitelezés során mindenféle tesztet kell rajta végezni, hogy kiderüljön, valóban hatékony módon tudja-e lenyisszantani a zavaró szőrszálakat. Ennek egyik állomása maga a megtestesült emberkísérlet: az alanyoknak többféle borotvákat kell kipróbálniuk számos testfelületükön. Tapasztalataik – vagy épp inkább sebhelyeik – alapján tervezik újra a vágó szerszámokat, hogy a vásárlók már hibátlanul és hatékonyan működő eszközöket vásárolhassanak. A tesztalanyoknak meg jut jó pár vágott seb, no meg a fizetés.

Dezodortesztelő:

Izzadásgátló dezodor: hatékony fegyver a szagok ellen. Persze csak ha alaposan megvizsgálják! Az új termékek hatékonyságának tesztelésére dezodortesztelőket alkalmaznak, akik az önkéntesek hónaljának szagolgatásával töltik a napi 8 órás munkaidőt. Ha belegondolunk, a dezodor használata előtti állapotot is alaposan meg kell vizsgálni…

Kutyaeledel kóstoló:

Mielőtt azt gondolnánk, a kutyaeledeleket nyilván kutyákkal kóstoltatják, ez nem teljesen így van: humán ízlelőbimbókra is szükség van a négylábúaknak készülő ennivalók – pl. konzervek, kekszek – gyártásához. A szerencsés (vagy ki tudja, milyen) tesztelő gondosan megvizsgálja ízlelés útján az eledel állagát, ízét, összehasonlítva a rivális gyártók termékeivel.

Csirke nemének megállapítója:

Nehéz erre értelmes magyar kifejezést találni, de nagyjából ez a feladata: a tojásokból kikelt kiscsibék nemét kell megállapítania. A nőivarú csibék a hasznosabbak, mivel tojásokat fognak tojni, amiket el lehet adni, illetve amikből az újabb generáció kikeltethető.

Vízi csúszda tesztelő:

Neki lehet a legjobb munkája, nemde? Nos… nem igazán. A vízi csúszda biztonságát teljes körűen kell megvizsgálnia sok lecsúszás során. Egészségbiztosítás kötelező, mivel gyakran csonttörések is előfordulnak.

Utastoló:

Japánban munkába igyekvő óriási embertömegek hömpölyögnek az állomásokon. Ennyi ember elméletileg fel sem férne a tömegközlekedési járatokra, de a japánok megoldották a problémát egy huszárvágással: embereket alkalmaznak arra, hogy nemes egyszerűséggel erővel betaszigálják a már így is dugig telt járművekbe az utazni igyekvőket. Jó utat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük