Többféle verzió is létezik a történetekből, de a végkimenetel biztos: rövidesen elkezdődött „Saratoga chips” néven az extra vékony burgonyaszirom tömeggyártása és árusítása, ezzel pedig a chips elindult világhódító útjára.
Habár a ropogós burgonyaszirmok megszületéséről több Crumhoz köthető anekdota is szól, a vékony burgonyaszeletek sütésének receptje biztosan nem tőle, sőt még csak nem is Catherinetől származik, mivel már évtizedekkel korábban megjelent több korábbi szakácskönyvben is: 1832-ben egy angol gyűjtemény említi a sült burgonya „forgács” receptjét, sőt az 1822-ben megjelent A szakács jóslata című könyvben is szerepel egy hasonló recept, már akkor, amikor Crum még meg sem született.
Maga a burgonya egy nagyon gyakori zöldség volt már akkoriban is, amit gyakran megsütöttek, így nagy valószínűséggel sok amerikai és európai háztartásban készítettek chipset még azelőtt, hogy a saratogai luxusszálló konyhájából elindult volna a világhírnév felé.